Порівняння об'єднаних каталогів RSC(GAOUA)05 C 03 та RSC(PUL)06 C 02 з реалізацією Міжнародної небесної системи відліку ICRF - Болотін, С.Л.; Литвин, С.О. (Кинематика и физика небесных тел, 2010)
Одним із шляхів удосконалення нової реалізації Міжнародної небесної системи відліку є створення об’єднаних каталогів положень радіоджерел. Пропонується новий метод обчислення зовнішніх похибок каталогів радіоджерел та коефіцієнтів їхньої кореляції. Порівнюються об’єднані каталоги радіоджерел, створені в ГАО НАНУ та ГАО РАН, між собою та з реалізацією Міжнародної небесної системи відліку. Одним из путей усовершенствования новой реализации Международной небесной системы отсчета есть создание сводных каталогов положений радиоисточников. Предлагается новый метод вычисления внешних ошибок каталогов радиоисточников и коэффициентов их корреляции. Проведено сравнение сводных каталогов радиоисточников, созданных в ГАО НАНУ и ГАО РАН, между собой и с реализацией Международной небесной системы отсчета. At present a new realization of the International Celestial Reference Frame is being prepared. One of the aspects of improving the forthcoming realization is the compilation of combined catalogues of radio sources. We proposed a new method for calculation of external uncertainties of catalogues of radio sources and correlation coefficients. A comparison of the combined catalogues created at MAO NASU with ones compiled at CAO RAS and with the current realization of the International Celestial Reference Frame is performed.