Явище концептуальної багатозначності в українській філологічній термінології (фрагмент аналізу) - Лящук, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті введено й заналізовано поняття концептуальної багатозначності терміна, не зафіксоване в лексикографічних джерелах. Розкрито лінгвокогнітивні механізми формування явища концептуальної неоднорідності значення терміна, і філологічного зокрема. Наведено уривки метамовлення, що ілюструють концептуальне вживання терміноодиниць. Ключові слова: термінологія, концептуальна багатозначність, полісемія, термін, дефініція. In the article the concept of conceptual significance, which an ambiguousness of term, which is not fixed in dictionaries, is entered and analysed. Opened lingvoсognitivе mechanisms of the phenomenon of the term’s conceptual heterogeneity, and philology in particular. Presented metaspeaking excerpts illustrating the conceptual use of terms. Keywords: terminology, conceptual term polysemy, polysemy, term, definition.