Матеріали до “Російсько-українського словника власних імен людей” - Самойлова, І. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У матеріалах (літери Л – Я) запропоновано переклади поширених в
офіційному вжитку власних імен, їхніх рівноправних варіантів, імен з
функціонально-стилістичними обмеженнями, скорочених і
зменшувально-пестливих похідних. Наведено чоловічі та жіночі форми по
батькові, форми кличного відмінка в українських іменах, їхніх варіантах і в
похідних.
Ключові слова: власні імена, скорочені імена, форми по батькові,
форми кличного відмінка. In materials (letter Л–Я) transfers of the personal names extended in the
official use, their variants equal in rights, those names which have the certain is
functional-stylistic restrictions, the reduced and diminutive-hypocoristic
derivatives are offered. Man’s and female forms of patronymics, forms of a
vocative case in the Ukrainian names, their variants and in derivatives are
presented.
Keywords: the personal names, the reduced names, forms of
patronymics, forms of a vocative case.