Словничок ідеографічної організації назв суб’єктів культурної діяльності (когнітосфера законодавства) - Сушко, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У матеріалах до словника розглянуто тематичну організацію назв
суб’єктів культурної діяльності в когнітосфері законодавства та здійснено
спробу ідеографізувати їх за п’ятьма рівнями концептуалізації на основі
дванадцяти ключових понять: “громадське об’єднання”, “культурна
організація”, “організація (заклад, установа, підприємство) культури”,
“працівник культури”, “суб’єкт авторського права”, “суб’єкт архітектурної
діяльності”, “суб’єкт видавничої справи”, “суб’єкт діяльності друкованих
засобів масової інформації”, “суб’єкт інформаційної діяльності”, “суб’єкт
кінематографії”, “суб’єкт професійної творчої діяльності”, “суб’єкт
театральної діяльності”.
Ключові слова: тематична організація, суб’єкт культурної
діяльності, рівень концептуалізації. Ideographical arrangement of the names of subjects of cultural activity
according to five conceptualization level on basis of twelve key notions in
modern Ukrainian legislation especially in laws which regulate cognitospheres of
cultural life and life of art are examined in the dictionary materials.
Keywords: ideographical arrangement, subjects of cultural activity
conceptualization level.