Побудова парадигматичного словника для синтезу словоформ сучасної української мови - Шипнівська, О. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті запропоновано підхід до створення парадигматичного
словника для синтезу словоформ сучасної української мови на основі
словника квазізакінчень. Розглянуто наявні методи синтезу та специфіка
застосованої методики генерації текстових словоформ.
Ключові слова: парадигматичний словник, словник квазізакінчень,
словник словоформ, процедура синтезу словоформ. In the article the attitude for making of the paradigmatic dictionary for
generation of Ukrainian word forms on the base of the kwasiflexes dictionary is
proposed. Available methods of synthesis and the peculiarity of our method of
Ukrainian word forms generation are described.
Keywords: the paradigmatic dictionary, the dictionary of kwasiflexes,
the dictionary of word forms, the procedure of word forms’ synthesis.