Оптична провідність вуглецевих нанорурок з домішкою азоту - Репецький, С.П.; Вишивана, І.Г.; Шастун, В.В.; Чешківський, Д.К. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
Розвинено методу розрахунку оптичної провідности низьковимірних невпорядкованих систем. Досліджено вплив домішки азоту на розщеплення енергетичних зон електронів і фононів, що зумовлене нееквівалентними положеннями атомів вуглецю в примітивній комірці вуглецевої нанорурки. Досліджено природу концентраційної залежности оптичної провідности вуглецевих нанорурок з домішкою азоту. Optical-conductivity calculation method is developed for low-dimensional disordered systems. The influence of nitrogen impurities on splitting of energy bands of electrons and phonons caused by non-equivalent carbon-atom positions in a primitive cell of carbon nanotube is investigated. The carbonnanotubes conductivity dependence on nitrogen-impurity concentration is studied. Развит метод расчета оптической проводимости низкоразмерных неупорядоченных систем. Исследовано влияние примеси азота на расщепление
энергетических зон электронов и фононов, которое обусловлено неэквивалентными положениями атомов углерода в примитивной ячейке углеродной нанотрубки. Исследована природа концентрационной зависимости электропроводности углеродных нанотрубок с примесью азота.