Вплив анізометричних нанонаповнювачів на структуру та властивості полімерних електролітів на основі поліпропіленгліколю - Лисенков, Е.А.; Гомза, Ю.П.; Давиденко, В.В.; Клепко, В.В.; Рехтета, М.А.; Куницький, Ю.А.; Шабельник, І.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
Використовуючи методи рентґеноструктурної аналізи, диференціяльної сканівної кальориметрії та імпедансної спектроскопії виконано дослідження структури та властивостей полімерних електролітів на основі поліпропіленгліколю (ППГ), LiClO₄ та анізометричних нанонаповнювачів. Показано, що структура систем на основі ППГ істотно залежить від вмісту та природи нанонаповнювача. Встановлено, що при вмісті 1% лапоніту в системі спостерігається екстремальна поведінка теплофізичних та діелектричних характеристик. Доведено, що в полімерних електролітах на основі ППГ—LiClO₄ та КНР мають місце два типи провідности – йонна та електронна. The structure and properties of polymer electrolytes based on polypropylene glycol (PPG), LiClO₄ and anisometric nanofillers are studied using x-ray diffraction, differential scanning calorimetry, and impedance spectroscopy. As shown, the structure and properties of polymer electrolytes based on PPG substantially depend on the nature and content of nanofiller. As revealed, the thermal and dielectric properties of a system filled with 1% of laponite demonstrate extreme behaviour. There are two types of the conductivity (ionic and electronic) in the polymer electrolytes based on PPG—LiClO₄ and CNT. Используя методы рентгеноструктурного анализа, дифференциальной сканирующей калориметрии и импедансной спектроскопии выполнены исследования структуры и свойств полимерных электролитов на основе полипропиленгликоля (ППГ), LiClO₄ и анизометрических нанонаполнителей. Показано, что структура систем на основе ППГ существенно зависит от содержания и природы нанонаполнителя. Установлено, что при содержании 1% лапонита в системе наблюдается экстремальное поведение теплофизических и
диэлектрических характеристик. Доказано, что в полимерных электролитах на основе ППГ—LiClO₄ и КНР имеют место два типа проводимости – ионная и электронная.