Наносистемы Pd/Сибунит–эффективные катализаторы процесса гидродехлорирования токсичных хлорароматических продуктов - Мехаев, А.В.; Первова, М.Г.; Таран, О.П.; Симакова, И.Л.; Пармон, В.Н.; Саморукова, М.А.; Ятлук, Ю.Г. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
Получен нанодисперсный палладиевый катализатор на основе углеродного материала серии Сибунит и определены его текстурные и морфологические характеристики. Исследованы каталитические свойства полученных систем в процессе жидкофазного гидродехлорирования токсичных хлорароматических продуктов. Одержано нанодисперсний паладійовий каталізатор на основі вуглецевого матеріялу серії Сібуніт і визначено його текстурні й морфологічні характеристики. Досліджено каталітичні властивості одержаних систем у процесі рідкофазного гідродехльорування токсичних хльорароматичних продуктів. Nanodispersed palladium catalyst based on the carbon material of Sibunit series is produced and its textural and morphological characteristics are determined. The catalytic properties of these systems in the process of liquid-phase hydrodechlorination of toxic chlorinated aromatic products are studied.