Стратегічна мета — точність вимірювань - Кондратов, В. (Вісник НАН України, 2001)
Надзвичайно актуальним для сучасного приладобудування завданням є створення
цифрових вимірювальних приладів з автоматичною корекцією похибок результатів
вимірювання величин різної фізичної природи. Активні дослідження в цьому напрямі
проводяться в Інституті кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України. Зокрема, тут
розроблено теорію автоматичної корекції похибок за нелінійної та нестабільної функції
перетворення сенсора, тобто таких похибок, які є постійними або прогресують з часом
внаслідок старіння та деградації матеріалів чутливих і конструктивних елементів сенсора.