Синтез і дослідження сегментованих поліуретанів із фрагментами модифікованого протитуберкульозного препарату - Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Замуліна, Л.І.; Гладир, І.І. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Синтезовані нові сегментовані поліуретани, які містять в основному ланцюзі модифікований лактозою гідразид ізонікотинової кислоти і поліспирт D-манніт за різних мольних співвідношень. Вивчені умови синтезу та їхні фізико-хімічні, фізико-механічні властивості. Визначено склад отриманих полімерів і рівень їх гідрофільності. Синтезированы новые сегментированные полиуретаны, которые содержат в основной цепи модифицированный лактозой гидразид изоникотиновой кислоты и полиспирт D-маннит в разних мольных соотношениях. Изучены условия синтеза, их физико-химические, физико-механические свойства. Определен состав полученых полимеров, уровень их гидрофильности. The new segmented polyurethanes that contain in base macro chain the isonicotinic acid hydrazide modificated by lactose and polyglycol D-mannitol in different mole rations were synthesized. The synthesis conditions, physical-chemical, physical-mechanical properties were studied. The composition of obtained polymers and level its hydrophylicity were determinated.