Модифікація силікату натрію ε-капролактамом - Іщенко, С.С.; Будзінська, В.Л.; Денисенко, В.Д.; Лебедєв, Є.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Встановлено, що при модифікації силікату натрію ε-капролактамом відбуваються такі процеси: гідроліз ε-капролактаму з утворенням Na-солі ε-амінокапронової кислоти, виділення полікремнієвої кислоти, на поверхні якої сорбується Na-сіль ε-амінокапронової кислоти і ε-капролактам. Установлено, что при модификации силиката натрия ε-капролактамом ходят следующие процессі: гидролиз ε-капролактама с образованием Na-соли ε-аминокапроновой кислоты, выделение поликремневой кислоты, на поверхности которой сорбируется Na-соль ε-аминокапроновой кислоты и ε-капролактам. Is established, that at update of silicate of sodium ε-caprolactam there are following processes: the hydrolysis ε-caprolactam with formation of Na-salt of ε-acidic aminocapronic, separation of polysilicic acid, on a surface by which one is sorbed Na-salt of ε-acidic aminocapronic and ε-caprolactam.