Розмірний ефект у питомій провідності сандвіча з монокристалічною структурою - Шкурдода, Ю.О.; Дехтярук, Л.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
У рамках модифікованого моделю Фукса—Зондгаймера теоретично проаналізовано розмірний ефект у питомій провідності сандвіча (тришарової плівки) з монокристалічною структурою. Одержано загальний та асимптотичні вирази для провідности σ сандвіча та виконано докладний числовий розрахунок залежности σ зразка від товщини прошарку за довільних значень параметрів, які характеризують провідник. Передбачено немонотонну розмірну залежність провідности, яка є чутливою до характеру взаємодії носіїв заряду з інтерфейсами сандвіча. A size effect in conductivity of a sandwich (three-layered film) with a monocrystalline structure is theoretically analysed within the scope of the modified Fuchs—Sondheimer model. General and asymptotic expressions for the sandwich conductivity σ are obtained, and the detailed numeral calculation of σ dependence on the spacer thickness at the arbitrary values of parameters, which characterize conductor, is performed. Nonmonotonic size dependence of the conductivity, which is sensitive to behaviour of the interaction of charge carriers with sandwich interfaces, is predicted. В рамках модифицированной модели Фукса—Зондгаймера теоретически проанализирован размерный эффект в удельной проводимости сандвича (трехслойной пленки) с монокристаллической структурой. Получено общее и асимптотические выражения для проводимости σ сандвича и выполнен подробный численный расчет зависимости σ образца от толщины прослойки при произвольных значениях параметров, характеризующих проводник. Предсказана немонотонная размерная зависимость проводимости, которая чувствительна к характеру взаимодействия носителей заряда с интерфейсами сандвича.