ЗУНР: історичний досвід національного державотворення і сучасність - Макарчук, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано історичний досвід національного державотворення ЗУНР у
порівнянні з сучасними суспільно-політичними процесами розбудови української
держави, охарактеризовано основні напрями національної, культурно-освітньої
політики урядів ЗУНР The article analyzes the historical experience of national state-building processes
in the ZUNR and compares it with the contemporaneous societal and political processes.
It characterizes the main directions of national, cultural and educational policies of the
ZUNR governments.