Український визвольний рух на Пряшівщині наприкінці 1918 – початку 1919 рр. - Любчик, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Охарактеризовано національно-політичні процеси на Пряшівщині наприкінці 1918 – початку 1919 рр., проаналізовано діяльність Руської Народної Ради
в Пряшеві, позиції політичних сил краю щодо злуки з УНР та об’єднання із
Чехословацькою Республікою. The article characterizes the national-political processes in Presov Region in the
late 1918 – early 1919. It analyzes the activities of the Ruthenian National Council in
Presov as well as the attitude of the political powers in the region towards the union
with the UNR and the unification with the Czechoslovak Republic.