Західно-Українська Народна Республіка: нетиповий приклад українського державотворення під час української револіюції 1917–1921 рр - Кобута, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано процеси державотворення ЗУНР в порівнянні з аналогічними
процесами на Наддніпрянщині, виділено проблеми суспільної легітимізації здобу-
тої влади, формування інституцій влади, створення армії, стратегії політичного
розвитку українських держав 1917–1919 рр. The article analyzes the processes of the ZUNR state-building efforts and compares
them with the similar processes taking place in Dnieper Ukraine. It focuses on the
problems of providing popular legitimacy for the new authorities, the setting up of the
governmental institutions, creation of the army, the strategies of the political development
of the Ukrainian states in 1917-1919.