ЗУНР чи Malopolska Wschodnia?: образ Галичини 1918 року в ментальності українців та поляків - Голик, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Розглянуто перебіг польсько-українського протистояння не тільки з точки
зору воєнного протистояння, але й як боротьбу національних ідеологій та міфологій, уявлень та стереотипів, проаналізовано її вплив на формування подальших
взаємин українців і поляків у ХХ ст. The article interprets the development of the Polish-Ukrainian confrontation not
only as the military conflict, but also as a struggle of the national ideologies and mythologies,
beliefs and stereotypes. It analyzes its influence on the formation of Ukrainian-Polish
relationships in the 20th century.