Західний форпост державності: національно-культурне життя українців Перемишля напередодні Першої світової війни - Голдак, Т. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано суспільно-політичне та національно-культурне життя українців Перемишля на початку ХХ ст., охарактеризовано діяльність української інтелігенції міста. The article analyzes Ukrainian political, social, national and cultural life in Peremyshl’
in the beginning of the 20th century. It focuses on the activities of city’s Ukrainian
intelligentsia.