Етнонаціональні питання в Західно-Українській Народній Республіці - Котляр, Ю. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Досліджено етнонаціональні процеси в ЗУНР, особливу увагу акцентовано
на толерантності національної політики УНРади та Державного Секретаріату,
охарактеризовано взаємини еміграційного уряду ЗУНР з етнічними меншинами. The article investigates the ethno-national processes in the ZUNR, with the special
attention paid to the tolerant national policies of the Ukrainian National Council and
the State Secretariat. It explores the relations between the ZUNR government-in-exile
and ethnic minorities.