Євреї і ЗУНР: стратегія, тактика та вплив на формування взаємин з українцями в міжвоєнний період - Гон, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано становище єврейської громади в роки національно-визвольних
змагань 1918–1923 рр., прослідковано особливості формування єврейських
загально-національних представницьких органів, визначено причини міжнаці
ональних конфліктів та ставлення чільних єврейських діячів до новопосталої
української держави. The article analyzes the situation of the Jewish community during the 1918-1923 national liberation struggle. It outlines the features of the formation of the Jewish pan-national representative bodies, defines the reasons of the interethnic conflicts and the attitudes of the leading Jewish figures towards the newly established Ukrainian State.