Діяльність дипломатичної служби Західно-Української Народної Республіки - Дацків, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано особливості створення та основні напрями зовнішньополітичної діяльності Західно-Української Народної Республіки, визначено причини
поразки національно-визвольної війни 1918–1923 рр. The article analyzes formation and the main directions of the ZUNR foreign policy
as well as the reasons for the defeat of the 1918-1923 National Liberation War.