Polsko-ukrainska wojna o wschodnia Galicje 1918–1919 r. Polskie spojrzenie - Klimecki, M. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано геополітику польсько-української війни (листопад 1918 – липень 1919 рр.), подано образ цієї війни в польській науковій і суспільній думці. The article analyzes the geopolitical aspects of the Polish-Ukrainian War (November 1918 – July 1919). It explores the image of this war in Polish historiography and public opinion.