Освітні процеси в Західно-Українській Народній Республіці (1918–1919 рр.) - Шологон, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті досліджено культурно-освітню політику ЗУНР, розглянуто етапи становлення національного шкільництва, проаналізовано основні законодавчі акти УНРади та Державного Секретаріату освіти і віросповідань. The article analyzes cultural and educational policies of the ZUNR, explores the stages of the national schooling system establishement and analyzes the most important legal regualtions of the Ukrainian National Council and the State Secretariat for Education and Religious Confessions.