Стрілецькі театри Легіону УСС і Галицької армії - Башняк, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано розвиток українського військового театрального мистецтва в час Першої світової війни та перші післявоєнні роки, розглянуто репертуар, визначено склад труп мандрівних військових театрів. The article analyzes the development of the Ukrainian military theater during the First World War and shortly after it. The author uncovers repertoire and names of the actors of the travelling military theater groups.