Мовне питання як головна передумова формування західноукраїнської державності - Морозова, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Визначено вплив мови на формування національної свідомості галицьких українців, доведено, що мовний чинник виступив однією з найважливіших передумов
формування української державності. The article analyzes the influence of language on the formation of national
consciousness of the Galician Ukrainians and maintains that the language factor was
one of the most important for the emergence of the Ukrainian statehood.