Національне питання у діяльності українського робітничого товариства "Сила" - Пасіцька, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті з’ясовано місце національного питання в організаційному, культурно-освітньому, допомоговому та економічному напрямах діяльності товариства українських робітників “Сила” у Львові протягом 1907–1939 рр., а також у політико-ідеологічних переконаннях його представників. The article shows place of national question in the organizational, cultural, educational, beneficial and economical directions of the activity of Ukrainian workers’ society “Syla” (“Power”) in Lviv during 1907–1939, as far as in the political and ideological persuasions of its representatives.