УНР і ЗУНР: проблема взаємин на тлі соборності України - Гаврилів, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Здійснено спробу проаналізувати взаємини УНР і ЗУНР, передусім, у військо-
вій сфері, з’ясовано причини поразки української революції. The article analyzes relations between the UNR and the ZUNR, primarily in the
military spehere, and explores the reasons of the Ukrainian Revolution failure.