Галичани у рецепції Павла Скоропадського: реконструкція за спогадами гетьмана - Пиріг, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано рецепцію П.Скоропадським політичних репрезентантів однієї з гілок українства – галичан, їх місця і ролі в національному русі, детерміновість цього сприйняття роздвоєною ментальністю гетьмана. The article analyzes Pavlo Skoropads’kyi’s perception of the political reppresentatives
of Galician Ukrainians, their place and role in the national movement. It is argued
that Hetman’s perception was determined by his double mentality.