2-(5-Арил-2-фурил)-4-хінолінкарбонові кислоти та їх протимікробна активність - Горак, Ю.І.; Матійчук, В.С.; Обушак, М.Д.; Куцик, Р.В.; Литвин, Р.З.; Куровець, Л.М. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2008)
Реакцією 5-арил-2-ацетилфуранів з ізатином та його заміщеними за умов реакції Пфітцингера з високими виходами одержано низку нових 2-(5-арил-2-фурил)-4-хінолінкарбонових кислот і досліджено їх протимікробну активність. Знайдено сполуки, що виявили високу активність відносно антибіотикорезистентних штамів. 2-(5-Aryl-2-furyl)-4-quinolincarboxylic acids were obtained in the reaction of 5-aryl-2-acetylfurans with isatin derivatives under the conditions of Pfitzinger reaction and resulted in excellent yield. Their antimicrobial activity has been tested in vitro. Some compounds were found to be effective against antibiotic-resistant bacteria.