Суспільно-політичні взаємини між національними силами Східної Галичини та Наддніпрянщини в 1917–1918 роках - Скорич, Л.; Виздрик, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано взаємини національних сил Східної Галичини і Наддніпрянщини на початковому етапі української революції, акцентовано увагу на діяльності
Українських січових стрільців в Києві, періодичних зустрічах окремих галицьких
політиків з наддніпрянцями після підписання Брест-Литовського мирного договору
між УНР і Четвертним союзом. The artice analyzes relations between the political powers of Eastern Galicia
and Dnieper Ukraine at the initial stage of the Ukrainian Revolution. It focuses on the
activities of the Ukrainian Sich Riflemen in Kyiv and periodical meetings of certain
Galician politicians with their colleagues from Dnieper Ukraine after the Treaty of
Brest-Litovsk was signed by the UNR and the Central Powers.