Взаємини урядів УНР та ЗОУНР у кам’янецьку добу Директорії (липень–листопад 1919 р.) - Лозовий, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Розглядаються окремі аспекти взаємовідносин УНР і ЗОУНР в умовах польської окупації західноукраїнських земель, проаналізовано внутрішню і зовнішню політику українських держав, визначено причини численних двосторонніх супе речностей. The article explores certain aspects of relations between the Ukrainian People’s Republic and the Western Provinces of Ukrainian People’s Republic during the occupation of Western Ukrainian territories by Poland. It analyzes foreign and domestic policies of the Ukrainian states and identifies the reasons of numerous confrontations beween them.