Державницькі погляди Володимира Целевича - Книш, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано вплив політологічних праць Володимира Целевича на розвиток української суспільно-політичної думки 20–30-х рр. ХХ ст., розглянуто його державницькі погляди, виокремлено ставлення до чільних проблем українського
державотворення 1918–1923 рр. The article analyzes the influence of Volodymyr Tselevych’s political science texts
on the development of the Ukrainian socio-political thinking in 1920s–1930s. It explores
Tselevych’s views on the state-building processes, especially problems of the Ukrainian
state-building of 1918–1923.