До питання створення Української військової організації - Галайко, Б. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
На основі співставлення мемуарної спадщини учасників націоналістичного
руху, сучасних досліджень українських та польських істориків, архівних матеріалів,
проаналізовано передумови утворення Української військової організації. Drawing form the memoirs of the Ukrainian nationalist movement activists,
contemporary studies of Polish and Ukrainian historians and archive materials the article
analyzes the prerequisites for the foundation of the Ukrainian Military Organization.