Боротьба за мости через Дністер напередодні Чортківської офензиви - Дєдик, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті аналізується боротьба за переправи через Дністер під час українсько-польської війни 1918–1919 рр. Результат цих боїв помітно змінив тактичну ситуацію на фронті, на декілька днів позбавивши дві польські дивізії можливості продовжувати наступ, створивши сприятливі умови для започаткування Чортківської офензиви. An article is describing a struggle for the Dnister river crossing during the Polish-Ukrainian War in late May 1919. The results of this battle notably changed a tactical situation by preventing two Polish divisions from further march to the East, and enabled Galician Army to regroup, and to lauch the Chortkiv Offensive.