Визвольні змагання західних українців у 1919–1923 рр.: Історіографічний зріз - Футала, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті проаналізовано праці галицьких і польських політичних діячів першої половини ХХ ст., роботи дослідників української діаспори, а також дослідження сучасних істориків, що присвячувалися національно-визвольним змаганням галицьких українців у 1918–1923 рр. The article analyzes the texts of Galician and Polish political activists of the first half of the 20th century, as well as the studies by the researchers from Ukrainian Diaspora and by the contemporary historians that deal with the national liberation struggle of Galician Ukrainians in 1918–1923