ЗУНР, Ісайя Бовмен та теорія фронтиру - Чорновол, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано теорію фронтиру, теорії міграції Ісайї Бовмена, охарактеризовано його поїздку в Закарпаття і Галичину у 1919 р. та зустрічі з українськими політичними діячами. The article analyzes Isaiah Bowman’s scientific thought on the frontier and migration.
Bowman’s travel to Transcarpathian Ukraine and Galicia in 1919 and his meetings
with the Ukrainian politicians are described.