Національно-визвольні змагання українського народу 1917-1920 років в історіографічному дискурсі діаспори - Вишиванюк, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано дослідження українських істориків в діаспорі, що присвячувалися подіям періоду національно-визвольних змагань українського народу 1917 – 1920-х рр., зокрема досліджено науковий доробок представників історичної школи Українського Вільного Університету. The article analyzes studies of the Ukrainian national liberation struggle of 1917– 1920s carried out by the Diaspora historians, in particular those affiliated with the Ukrainian Free University.