Основні напрями державотворчої діяльності Івана Макуха в період ЗУНР - Кульчицький, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Охарактеризовано громадсько-політичну діяльність Івана Макуха в роки
національно-визвольних змагань, проаналізовано його роботу на посаді Державного
секретаря внутрішніх справ, відзначено його основні зусилля щодо створення
ефективного адміністративного апарату, забезпечення порядку і стабільності
в державі в умовах військового стану. The article characterizes civic and political activities of Ivan Makuha during the
Ukrainian national liberation struggle. It explores his work as the State Secretary of
Home Affairs. The importance of Makuha’s efforts to create effective administrative
apparatus capable of maintaining the order and stability in the state under martial law
is emphasized.