Матеріали до вивчення історії ЗУНР на сторінках “Літопису Червоної Калини” (1929–1939 рр.), (1991–1995 рр.): джерелознавчий аспект - Передирій, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Охарактеризовано документи, воєнно-історичні хроніки періоду визвольних
змагань 1918–1923 рр., мемуари та біографічні нариси чільних діячів ЗУНР, що
публікувалися на сторінках “Літопису Червоної Калини”. The article explores documents, military and historical chronicles of the 1918-1923
liberation struggle, memoirs and biographical profiles of the prominent ZUNR leaders
that were published in the Chronicles of Chervona Kalyna.