Питання еліти в ідеології українського націоналізму - Іллєнко, А. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті здійснено стислий огляд основних ідей провідних ідеологів українського націоналізму ХХ століття, які стосуються характеру, ролі та місця еліти
в житті суспільства та політичній боротьбі. Через аналіз ставлення ідеологів
українського націоналізму до питання еліти можна дослідити соціальний та політичний зміст самої ідеології українського націоналізму. In the article author gives a short review of ideas of main ideologists of Ukrainian
nationalism, which determined character, role and place of elite in life of society and
in political struggle. Analysing the problem of elite emergence and transformation in
the above context allows to characterize the social and political core of Ukrainian
nationalist ideology.