Українська національна революція 1917–1920 рр. в історичній концепції Валентина Мороза - Полянський, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Охарактеризовано погляди українського історика Валентина Мороза на
Українську національну революцію 1917–1920-х рр., виділено його оцінки діяльності
Центральної Ради, Української Держави, ЗУНР, Директорії, окремих діячів –
М. Грушевського, С. Петлюри, П. Скоропадського. The article characterizes the views of the Ukrainian historian Valentyn Moroz
on the Ukrainian National Revolution of the 1917–1920. It highlights his evaluation
of the activities of the Central Council of Ukraine, Ukrainian State, the ZUNR, the
Directorate of Ukraine, and separate political figures, such as Mykhailo Hrushevs’kyi,
Symon Petliura, Pavlo Skoropads’kyi.