Збройно-політичне протистояння за Львів восени 1918 року в історичній та суспільній думці Польщі (останнє десятиліття XX –поч. XXI ст.) - Хахула, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано сучасну польську історіографію та суспільну арену про початковий період українсько-польської війни 1918–1919 рр. The article contains analysis of current polish historical science and social arena
that concern initial period of Ukrainian-Polish war 1918 – 1919.