Початковий етап діяльності Директорії ЗУНР в рецепції Матвія Стахіва - Малець, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті визначено ставлення Матвія Стахіва до чільних проблем україн
ського державотворення (листопад 1918 – січень 1919 рр.), проаналізовано
передумови утворення, основні вектори внутрішньої та зовнішньої політики
Директорії УНР. The article deals with the attitude of Matvii Stakhiv towards key problems of
Ukrainian state-building in November 1918 – January 1919, and analyzes preconditions
for the establishing and the main directions of internal and foreign policies of the
Directory of the UNR.