Комплексні екологічні дослідження у басейні р. Дністер - Козловський, М.; Царик, Й. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Вказано на потребу комплексних досліджень басейнових екосистем як моделей для розроблення способів природоощадливого землекористування.
Охарактеризовані мета і завдання спільного Українсько-Німецького проекту під егідою ЮНЕСКО „Екологічний аналіз і фахова природоохоронна оцінка верхів’я басейну Дністра як моделі річкового ландшафту в Східній Європі“. Подані учасники проекту та форми фінансової підтримки. The necessity of complex investigations in basin ecosystems as models for working out of
nature careful land usage methods is shown on. The aim and assignments of common
Ukrainian-German project under guidance of UNESCO „Ecological analysis and professional nature conservation estimation of upper Dnister basin as a model of riverside landscape in East Europe" are characterised. The participants and kinds of financial supply of the project are given.