Вісім екологічних проблем Львівщини - Огоноченко, В. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Розглянуто природоохоронні проблеми Львівщини, а також соціальні та економічні обмеження щодо їх розв’язання, зокрема, транскордонне забруднення, втрата корисних властивостей землі, антропогенні геологічні процеси, зниження рекреаційного потенціалу, зубожіння популяцій диких тварин, накопичення побутових і промислових відходів, післядія потужних у минулому забруднювачів, низька екологічна свідомість громадськости. Lviv region has eight ecological problems: transboundary pollution; loss of useful land
properties; anthropogenous geological process; decreasing of recreational potential;
impoverishment of wild animal population; accumulation of domestic and industrial waste; aftereffect
vigorous in the past pollutants; lack of ecological consciousness of the population.