Сталий розвиток: глобальні, регіональні і локальні проблеми природокористування - Кучерявий, В. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Узагальнено результати міжнародної конференції ООН „Середовище і
розвиток”, яка відбулася 1992 р. у Ріо-де-Жанейро. Людська цивілізація
вступає в епоху екологічного розвитку. Реалізуються ідеї В. І. Вернадського про ноосферне управління справами планети Земля. Наголошена
важливість впровадження у життя концепції сталого розвитку на глобальному, реґіональному і локальному рівнях. The main results of international conference „Environment and development” which took
place in 1992 in Rio-de-Janeiro are presented in paper. The impotence of involving into the life
the idea of stable development on the global, regional and local levels has been shown.