Космос – Україні (інтерв’ю з академіком НАН України В.І. Ляльком) (Вісник НАН України, 2014)
Сучасні тенденції розвитку світової спільноти і розширення глобального
інформаційного простору висувають на перший план завдання раціонального управління природними ресурсами. У цьому аспекті дедалі більшого
економічного значення набувають методи дистанційного зондування, які
стають потужним засобом як локальних досліджень окремих компонентів
Землі, так і глобального вивчення планети в цілому. Про розвиток цього наукового напряму в Україні та практичне застосування окремих розробок
розповідає директор Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі
Інституту геологічних наук НАН України, лауреат Державних премій у
галузі науки і техніки УРСР та України і премії ім. В.І. Вернадського НАН
України, заслужений діяч науки і техніки України, академік НАН України,
доктор геолого-мінералогічних наук Вадим Іванович Лялько.