Ковалентні кон’югати ізофлавону формононетину і його синтетичних аналогів з імідазо[1,2-a]піридинами, імідазо[1,2-а]піримідинами й імідазо[2,1-b]тіазолами - Коваленко, Н.В.; Пивоваренко, В.Г. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2008)
Шляхом взаємодії 2-бромометильних похідних імідазо[1,2-a]піридину, імідазо[1,2-a]піримідину й імідазо[2,1-b]тіазолу з природним 7-гідроксиізофлавоном формононетином і з двома його синтетичними аналогами синтезовано відповідні 7-(імідазо[1,2-a]гетарил-2-метокси)-3-арил-4H-4-хроменони. By the interaction of 2-bromomethyl derivatives of imidazo[1,2-a]pyridine, imidazo[1,2-a]pyrimidine and imidazo[1,2-a]thiazole with natural 7-hydroxyisoflavone formononetin and with its synthetic analogues the corresponding 7-(imidazo[1,2-a]hetaryl-2-methoxy)-3-aryl-4H-4-chromenones were synthesized.