Часткова компенсація неповноти формальної аксіоматики при ідентифікації структури металу - Большаков, Вад.І.; Большаков, В.І.; Волчук, В.М.; Дубров, Ю.І. (Вісник НАН України, 2014)
У роботі показано, що часткове усунення неповноти формальної аксіоматики тверджень про неповноту структури металу, згідно з теоремою Геделя, можливе шляхом апроксимації цієї структури за допомогою мови
фрактальної геометрії. В работе показано, что частичное устранение неполноты формальной аксиоматики утверждений о неполноте
структуры металла, согласно теореме Геделя, возможно путем аппроксимации этой структуры с помощью языка
фрактальной геометрии. It is shown that the partial elimination of the incompleteness of formal axiomatics statements about the incompleteness
of the metal structure, according to Gödel’s theorem, is possible by fitting this structure using the language of fractal
geometry.