Теоретичні аспекти дослі джень урбанізаційної трансформації фітоценотичного покриву методами багатовимірного статистичного аналізу - Скробала, В.; Данилик, Р. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Проаналізовано методи математичного оброблення та інтерпретації геоботанічної інформації у процесі великомасштабного реконструктивного картографічного моделювання рослинного покриву в умовах урбанізованих територій. Представлені результати досліджень урбанізаційної трансформації насаджень Fagus sylvatіca L. в умовах м. Львова. The methods of mathematical elaboration and interpretation of geobotanical information in the process of large-scale reconstructive map graphical modeling of vegetative cover in urban conditions have been analyzed. The results of the investigations of urban transformation of Fagus sylvatica L. plantations in conditions of Lviv City have been presented.