Техногенна екологічна безпека територій соляних і сірчаних родовищ Львівщини - Руденко, Ґ.; Бонбаренко, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Висвітлені екологічні проблеми використання соляних і сірчаних родовищ. Наведені приклади неґативного впливу гірничовидобувної діяльности на стан земної поверхні, зміну ландшафтних умов і біологічного розмаїття територій. The ecological problems of the salt and sulphur deposits of Lviv region have been discribed. The negative influence of mining industry on the earth’s surface, changes in landscape and biological varieties of the territory have been shown.